Derfor kan man spare mange penger ved å installere en varmepumpe

Standart.jpg

En tørr sommer og en kald vinter har drevet strømprisene i Norge opp til nye rekorder. Størsteparten av norsk strøm kommer nemlig fra vassdrag, og når vannmagasinene er lave så produseres det også mindre strøm. Dette går nok opp for de fleste når strømregningen kommer i posten. Varmer man for eksempel opp huset med elektriske radiatorer kan strømregningene bli utrolig høye. Derfor kan det nok være lurt å investere i en varmepumpe.

Hva er en varmepumpe?

En varmepumpe er en maskin som trekker luft utefra inn i maskinen, der den blir omgjort til varm eller kald luft inne i huset. Noen varmepumper har dog ikke en airconditionfunksjon som omgjør luften den trekker inn til kald luft. Det finnes også varmepumper som omgjør kald luft til varmt vann, men disse maskinene kan ligge på opp til 100.000 kroner. Den varmepumpe som omgjør luft til luft ligger typisk på mellom 10.000-15.000 kroner. Jo flere funksjoner varmepumpen har, jo dyrere vil den også være. Man skal dog tenke på at med det norske klimaet vi har, så pleier det å holde med en varmepumpe som omgjør kald luft til varm luft. 

Fyrer man med olje så kan det også lønne seg å skifte ut denne med en varmepumpe. Oljefyr er nemlig både dyrt og forurenser mye. Enkelte hus kan faktisk søke om tilskudd hvis man bytter ut forurensende varmekilder med mere «grønne» og miljøvennelige varmekilder, som for eksempel en varmepumpe. Grunnen til dette er at man som samfunn gjerne vil gå over til mere bærekraftige måter å leve på. 

En varmepumpe kan også gjøre inneklimaet i huset bedre fordi den pumper inn frisk luft. Er man bekymret for støy så kan man også finne varmepumper som bråker svært lite. Man skal dog huske at de fleste varmepumper er helt stillegående i selve huset. 

scroll to top