Dørmatte – mer enn funksjon

close-up-3327182_640.jpg

Å anskaffe dørmatte er et åpenbart valg for villaeiere såvel som den som bor i leilighet. I Skandinavia har det lenge vært dørmatter utenfor folks boliger. Med tiden har dørmatten også funnet veien inn i boligen og tatt plass rett innenfor døren. Som oftest i det rommet som kalles gangen.

Dørmatter har alltid vært en funksjonsmatte. Ved at mennesker på daglig basis kan tørke av skoene sine utenfor boligen eller rett innenfor, kan man enkelt forhindre at det kommer en masse skitt inn i selve boligen.

På markedet finnes et bredt utvalg av alternativer innen dørmatter, både når det gjelder design og stilistiske valg av form, farge, tekst og mønster. Du kan bruke morsomme bilder, sitater og humortekster – eller hvorfor ikke designe ditt eget motiv? Hvorfor ikke et familiebilde, eller kanskje emblemet til favorittlaget ditt? Selvsagt finnes de i en mengde ulike størrelser.

Dørmatter har alltid i grunnen vært en funksjonsmatte. De har ett hovedformål: å forhindre og minske den mengden skitt og smuss som kommer inn i huset. Men dette formålet har alltid latt seg kombinere med design.

Det er ingen tvil om at dørmatter gir store muligheter. Selvfølgelig kan det føles overveldende og vanskelig å velge riktig matte når det finnes så mange alternativer.

Her kommer en sjekkliste med et par tips når du velger dørmatte:

  1. Tenk over hvilken størrelse som fungerer best for deg. Størrelsen skal passe godt i forhold til gangen din. Om matten er for stor, vil det se unaturlig ut og ikke spesielt fint designmessig. Er matten for liten, kommer folk i stedet til å gå rett over den, og da mister den sin funksjon.
  2. Prøv å dekke døråpningen med matten. En bred dør krever en bredere matte.
  3. Vær nøye med valg av materiale! Det er viktig å finne riktig materiale. Matten bør være av et materiale som tåler skitt, væske og slitasje over lengre tid. Du ønsker ikke å bytte ut matten på grunn av slitasje! Et godt tips er gummi. Dette holder seg lenge og ligger dessuten stabilt på gulvet. Kokos- eller jutevev er materialer som holder seg friske og fine over lang tid.
scroll to top