Prisene på en varmepumpe – hva er den avhengig av?

1.jpg

Luft til luft varmepumper er en form for oppvarming som passer for forskjellige typer bygninger, og som blir mer og mer populært. Kjøp og installasjon av en luftvarmepumpe kan først virke som en kostbar investering, men det lønner seg i det lange løp. Med en luftvarmepumpe kan du spare opptil 80% av oppvarmingskostnadene. Hvor mye varme du får sammenlignet med f.eks. elektrisk oppvarming med panelovn, er angitt med SCOP-nummer for luft til luft varmepumper og COP-nummer for luft til vann varmepumper og bergvarmeløsninger. Jo høyere tall, jo mer effektiv den er.

Det finnes flere forskjellige typer luftvarmepumper – den vanlige luft-til-luft varmepumpen og luft-til-vann varmepumpe. Disse kan igjen deles opp med flere forskjellige løsninger. Luft til luft varmepumpen er tilgjengelig med én eller flere innvendige deler. Formålet med pumpen er også viktig. Pumpene må passe i klimaet vårt og kunne fungere om vinteren – selv ved -30 grader.

Prisforskjell kommer an på hvilken type varmepumpe det er, kapasitet, effektivitet, ekstra funksjoner og også produsent.

En luftvarmepumpe koster mellom 8000 og 34 000 kr. Zave sitt sortiment inkluderer flere luft til luft varmepumper i prisklassen 8000-10000 kr som er egnet for oppvarming opp til 50 kvadratmeter. Dyrere varmepumper, som koster mer enn 10000 kr, kan generelt varme opp større bygninger (maksimalt 220 kvadratmeter) og har mange ekstra funksjoner. I tillegg bråker de dyrere pumpene mye mindre. De beste anleggene har ingen merkbar avrimingssyklus. Anleggets innedel går kontinuerlig og slås ikke av eller på i henhold til en avriming.

Det lønner seg ikke bare å velge luftvarmepumpe etter pris. Man bør velge en varmepumpe etter bygningen som skal varmes opp: bygningens isolasjon, effektbehov og eventuelle andre varmekilder. Prisen på en luftvarmepumpe skal ikke være avgjørende for kjøpet, da en riktig valgt varmepumpe har kort tilbakebetalingstid og er dermed en god investering. Zave sine spesialister er alltid klare til å gi råd til kunder og finne løsningen som passer best innenfor kundens muligheter.

scroll to top