Skaff deg en god overmadrass

pexels-photo-271897.jpeg

Overmadrassen er en god måte å forbedre sengekvaliteten. For mange er madrassen nesten uunnværlig, idet den gir riktig støtte til både muskler og rygg. Hvis du sover dårlig om natten så er det muligens fordi du mangler en god overmadrass. Her får du vite litt mer om overmadrassen og hvordan den kan være med på å forbedre nattesøvnen din. 

Transportering av fukt

Overmadrassen er ikke kun en god støtte for kroppen. Den er også svært allergivennlig, idet den sørger for å transportere bort fukt. Når kroppen synker ned i materialet så er det mekanismer som sørger for at den ikke blir varm og fylt med svette. Dette gjør at madrassen puster og at du ikke bader i din egen svette om nettene. Det fungerer godt for dem som sliter med dårlig hud og allergier. 

Sengens holdbarhet

En god overmadrass har mange funksjoner. For det første så transporterer den bort fukt som nevn ovenfor. For det andre så er den i direkte kontakt med kroppen og kan mykne opp for den hardere rammemadrassen i bunn. For det tredje så er den mer på å beskytte selve sengen. Dette forlenger sengens levetid og gjør at den holder mye lenger. Dermed slipper du å skifte ut sengen like ofte, idet overmadrassen styrker sengens holdbarhet. Det har en positiv innvirkning på din økonomiske situasjon. 

Tipsene for å få best utnytte av overmadrassen

Du skal ikke kun stole blindt på at overmadrassen gir deg en optimal nattesøvn. Det er også egne tiltak du selv kan overholde. Sørg for å lufte soverommet slik at overmadrassen blir frisk og god før sengen. Vend overmadrassen rundt i ny og ne. Mange opplever en mykere komfort om de varierer å ligge på begge sider. Husk å skifte sengetøy regelmessig. Å sove i rent sengetøy har en beroligende effekt på kroppen. Se mer på overmadrasser.no

scroll to top