Hvorfor er det lurt å sammenligne lån?

standart.no-hvorfor-er-det-lurt-å-sammenligne-lån-revideret-31-01.jpg

På nettet kan du nå finne utrolig mange tilbud på lån fra forskjellige banker og lånesteder. Du har kanskje lagt merke til at mange av dem tilbyr en tjeneste hvor du kan sammenligne lån, men hva går dette egentlig ut på?

Hva er lån på nettet

Det er først og fremst viktig å kartlegge hva lån på nettet er. Mange lånesteder og banker tilbyr et lån på nettet. Det er et lån som foregår utelukkende online, uten at du skal møte opp i en fysisk bank for å få et lån. Hele prosessen, fra søknad til signering, foregår på nettet med BankID.

 Når du skal låne penger på nettet, er det i de aller fleste tilfeller snakk om et såkalt forbrukslån. Når man tar opp et forbrukslån på nettet, enten om det er et lite eller et stort lån, så er det snakk om et lån uten sikkerhet. Det vil si at du ikke skal stille sikkerhet for lånet i form av eiendom eller verdigjenstander, hvilket ofte kan være tilfellet hvis du låner penger i en fysisk bank. Det som kan være fordelen for noen med denne typen lån, er at det ikke er noen som spør deg om hva du skal bruke pengene på. Når du låner penger på nettet, kan du bruke pengene på akkurat det du har lyst til. Hvis du låner pengene i en faktisk bank, og ikke online, vil de ofte vite hva du skal bruke pengene på. Hvis du har bruk for en ferie, eller nytt kjøkken, så kan du f.eks. låne 150.000 kr, med nedbetaling over 6 år og rente på 13.4 %. Dette vil gi kostnader på 64.361 kr. Altså en total tilbakebetaling på 214.361 kr.

Det som kan være ulempen ved forbrukslån på nettet fremfor i en fysisk bank, er at i stedet for å stille sikkerhet for lånet, opererer onlinebanker- og lånesteder ofte med en litt høyere rente og gebyrer enn du ville få i en fysisk bank. Dette kan for noen være en ulempe, men på den andre siden kan du bruke lånet som det passer deg.

Hvorfor sammenligne lån?

Når det finnes så mange tilbud på lån på nettet, kan det være utrolig vanskelig å finne ut av hvilket du skal velge. Det er rett og slett blitt en lånejungel. Derfor er det mange tjenester som er dukket opp som tilbyr sammenligning av lån. Dette er for at du enkelt kan få overblikk over alle de forskjellige lånestedene og finne det lånet som passer til dine behov. Man kan ha vidt forskjellige behov når det kommer til å eventuelt ta opp et lån. Det kan være man vil ha et lite eller stort lån, som skal betales tilbake fort eller langsomt, noen vil ha rentefrie måneder og andre ønsker å betale ned så store beløp som mulig av gangen. Å finne frem til dette på egenhånd kan virke nesten umulig.

Det kan også være mange penger å spare på å sammenligne lån. Når du sammenligner lån, går du ikke nødvendigvis bare for det første og beste, men overveier alle muligheter. Ved sammenligning av lån kan du se en oversikt over alle lånestedene og få innblikk i hvilke vilkår som gjelder for de ulike lån. På den måten kan du finne det billigste lånet for deg og dine behov.

scroll to top