Her er hva du må vurdere når du velger et serverkabinett

server_15752232057445.jpg

Hvis du skal utforme et datasenter, må du først velge riktig skap for serverrackene.

Dette valget ikke så enkelt som du kanskje tror. Ideen er å få mest mulig ut av den tilgjengelige plassen for høyest effektivitet.

Nedenfor er et par faktorer som du må tenke på når du velger serverskap.

Finn ut hvilke behov du har

Først må du bestemme deg for de beste rackenhetene for å dekke dine behov. I tilfelle du ikke vet det, er en rackenhet en standard som du kan bruke til å måle rackmonteringsutstyret.

I utgangspunktet måler en rackenhet 44,45 mm i høyden. Denne enheten er også kjent som «1U». De fleste server skap er tilgjengelige i 48U-, 44U-, 42U- og 40U-kabinetter. Hvis du vil måle det interne rommet, kan du multiplisere antall enheter med 1,75.

La oss ta et eksempel. 44U-kabinettet gir 195,58‬ centimeter internt rom. La oss anta at du vil inkludere 20 2U enheter til datasenteret. I dette tilfellet kan det være lurt å velge et 44U-skap, da dette vil gi god plass.

Basert på disse målingene kan du kjøpe så mange enheter du trenger. Det hele koker ned til dine behov og budsjett.

Passform og dimensjoner

Hvis du vil få et bedre inntrykk av dimensjonene som passer til den tilgjengelige plassen din, kan det være lurt å finne ut hvilken type utstyr du vil installere i skapene.

Her er et viktig tips: Det kan være lurt å få noen flere skap til fremtidige utvidelser. I utgangspunktet er det bedre å legge til minst 10 % ekstra plass, siden du ikke vil kunne justere rackenhetene når du først har kjøpt serverskapene dine. Bortsett fra dette er det viktig å huske på at enhetene skal passe gjennom trapper og døråpninger. Videre bør de oppfylle andre klareringsbestemmelser for anlegget de skal installeres i.

Estetikk og funksjonelle krav

Det kan også være lurt å vurdere de estetiske og funksjonelle elementene når du kjøper serverskap. Med andre ord, for bedre administrasjon av en server, kan det være lurt å forsikre seg om at kablingens distribusjon, kjøling og strøm er riktig styrt.

For å få et bedre inntrykk av kraftspredningskravene i skapet, kan du vurdere krav til redundans, stikkontakt, stikk og AMP.

For god funksjon av serverne er god ventilasjon også nødvendig.

Med blanke paneler kan du forbedre utseendet betraktelig. I tillegg kan de dekke det ubrukte rommet og få skapet ditt til å se fyldigere ut, spesielt hvis bak- og inngangsdørene er laget av glass.

Skulle du trenge finansiering av serveren din kan du få forbrukslån hos primebanks.org.

Da tilfaller det en nominell rente på 12,76 %, effektiv rente på 14,14 %. 170 000 kr o/10 år, gir en kostnad på 137 463 kr, totalt tilbakebetalt 307 463 kr.

scroll to top