Gjør et godt kjøp når du skal finne en ny seng

standart.no_-_www.bedrenaetter.no_-_23-02-20221.jpg

Nordmenn er over middels opptatt av bolig, interiør og oppussing. Det gjelder selvfølgelig også soverommet, og det er lurt å bruke en del tid og penger på å finne helt riktig seng. Husk på at du bruker en stor del av døgnet i sengen, og god søvn er svært viktig for både helse og generelt velvære. Med litt forarbeid er det mulig å gjøre et skikkelig godt kjøp – i form av en seng og madrass som virkelig er tilpasset deg.

Finn en seng som virkelig passer til behovet ditt

Å bare kjøpe første beste seng, enten basert på design eller kampanjepris, er kanskje et av de største feilgrepene du kan gjøre når du velger seng. Både estetiske faktorer og pris er selvfølgelig faktorer som du bør ha med i den samlede vurderingen, men det er viktig å faktisk begynne med de funksjonelle egenskapene som en seng skal ha.

Det kan lønne seg å benytte en nisjeforhandler som https://www.bedrenaetter.no/, der faktisk alt handler som senger og madrasser. Mange av de store møbelforhandlerne selger senger, men det kommer i tillegg til alt av sofaer, bord, stoler og annet interiør. En spesialisert sengeforhandler vil kunne gi deg råd som faktisk er basert på dine individuelle behov. Det finnes nemlig egentlig ingen fasitsvar når det gjelder valg av for eksempel fasthet og komfortnivå, selv om det finnes tommelfingerregler du kan ta utgangspunkt i.

Valg av madrass, fasthet og materialer

I dag er såkalte kontinentalsenger svært populære, men det selges selvfølgelig også fortsatt en god del tradisjonelle senger og frittstående rammemadrasser. Kontinentalsengen har likevel flere fordeler, ikke minst får du en ferdig pakke med deler som er tilpasset hverandre. Dessuten består en kontinentalseng av flere lag som sammen danner en helhet, og komforten og fastheten er et samlet resultat av hvordan basen, madrassen og overmadrassen er konstruert.

Valg av fasthet er noe av det aller viktigste når det gjelder madrass. Noen foretrekker en madrass som er myk, andre vil ha mer støtte. Det henger dessuten også sammen med vekt, der høyere vekt som hovedregel også betyr behov for mer støtte. Heldigvis er det mulig å velge forskjellig fasthet på to madrasser i en større kontinentalseng, noe som gjør det mulig å tilpasse fastheten til begge brukerne av sengen.

Dessuten er det greit å ta en titt på hvilke materialer som madrass og seng er laget av. Det handler selvfølgelig om kvalitet og robust konstruksjon, men også om å velge materialer som puster og transporterer vekk fukt.

Ekstrafunksjoner og det lille ekstra

Det finnes også mange spennende ekstrafunksjoner som kan være interessante å vurdere når du velger seng. For eksempel finnes det senger der fastheten kan justeres, men da vanligvis ved bruk av ribbebunn, og senger med motor som gjør det mulig å justere høyden og vinkelen til forskjellige områder.

Til slutt må du ikke glemme viktigheten av gode puter, dyner og sengetøy. Velg alternativer i naturmaterialer som puster, da er du sikker på at du får full uttelling av investeringen i en god seng.

scroll to top