3 tips til god bilpleie

pexels-photo-1266019.jpeg

Det kan koste deg mye i reparasjoner hvis du ikke tar godt vare på bilen din. Vi har derfor laget en enkel guide som vil ta for noen tips for riktig bilpleie. Ved å ta i bruk tipsene nedenfor kan du forhåpentligvis spare en deler penger i reparasjoner på bilen din.

Tips til god bilpleie

1. Sjekk trykket på dekkene

Et flatt dekk en av de største kostnadene for bilister hvert eneste år. I tillegg til dette er flate dekk en av de største årsakene til bilulykker. Både for din egen lommebok og sikkerhet, er det derfor viktig å ta godt vare på dekkene dine. En av de største årsakene til flate dekk er feil lufttrykk i dekkene. Enten er trykket for høyt eller for lavt. Dette problemet er lett å unngå. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe en lufttrykkmåler, eller besøke din nærmeste dekkforhandler for å sjekke trykket i dekkene dine.

2. Unngå å kjøre med lite drivstoff for ofte

De fleste kjører bensin og dieselbiler. Det å alltid kjøre med lite drivstoff kan føre til problemer med bensin- og dieselpumpa. Dieselpumpa pumper drivstoff til motoren som gjør at bilen kan kjøre. Når dieselpumpa blir ødelagt får ikke motoren drivstoff i det hele tatt. En av de vanligste årsakene til at en dieselpumpe går i stykker, er at det er for lite drivstoff som dekker pumpen. For å unngå dette problemet er det en god idé å unngå å kjøre bilen for mye under kvart tank.

3. Skift olje jevnlig

Når det kommer til bilpleie er det også viktig at du bruker god motorolje på bilen din. Motorolje smører motoren og reduserer friksjon mellom bevegelige deler og forhindrer overoppvarming av motoren og motorskader. Castrol motorolje er et godt valg av olje, og har selv i dag det største utvalget av kvalitet olje for bil og andre maskiner.

scroll to top